Русина И. М., Макарчиков А. Ф., Колесник И. М., Троцкая Т. П., Бородина Т. А. Влияние продуктов пчеловодства на технологические характеристики мучных композитных смесей и качество хлебобулочных изделий. Пищевая промышленность: наука и технологии. 2016;(4):45-53.
1. Functional properties of honey, propolis and royal jelly / M. Viuda-Martos [et. al] // J. Food Sci. - 2008. - Vol. 73. - P. R117-R124.
2. Pathare, S. Promising pharmaceutical applications of honey: a review / S. Pathare, Ravikumar P., A. Mistry // World J. Pharm. Pharmaceut. Sci. - 2015. - Vol. 4. - P. 377-392.
3. Bee pollen: chemical composition and therapeutic application / K. Komosinska-Vassev [et al.] // Evid-Based Complem. Altern. Med. - Vol. 2015. Article ID 297425.
4. Mahmoud Abdu Al-Samie Mohamed Ali. Studies on bee venom and its medical uses / Mahmoud Abdu Al-Samie Mohamed Ali // Int. J. Advanc. Res. & Technol. - 2012. - Vol. 1. - P. 1-15.
5. Bogdanov, S. Pollen: production, nutrition and health: a review / S. Bogdanov. - Bee Product Science, www.bee-hexagon.net, April 2016. - 36 p.
6. Bee products. Properties, processing and marketing / M. Mutsaers [et al.]. - Wageningen: Agromisa Foundation, 2005. - 94 p.
7. Barene, I. Investigation of bee bread and development of its dosage forms / I. Barene, I. Daberte, S. Siksna // Med. Teor. Prakt. - 2015. - Т. 21. - Р. 16-22.
8. Bogdanov, S. Royal jelly, bee brood: composition, health, medicine: a review / S. Bogdanov. - Bee Product Science, www.bee-hexagon.net, April 2016. - 36 p.
9. Determination of thiamin and its phosphate esters in cultured neurons and astrocytes using an ion-pair reversed-phase high-performance liquid chromatographic method / L. Bettendorff [et al] // Anal. Biochem. - 1991. - Vol. 198. - P. 52-59.
10. Современные проблемы биохимии. Методы исследований. - Минск: Высш. шк., 2013. - 491 с.
11. Практикум по микробиологии / под ред. Н. С. Егорова. Учебное пособие. - М.: Изд-во Моск. ун-та, 1976. - 307 с.
12. Saccharomyces cerevisiae THI4p is a suicidal thiamin thiazole synthase / A. Chatterjee [et al.] // Nature. - 2011. - Vol. 478. - P. 542-546.
13. Thiamin pyrimidine biosynthesis in Candida albicans: a remarkable reaction between histidine and pyridoxal phosphate / R.-Y. Lai [et al.] // J. Am. Chem. Soc. - 2012. - Vol. 134. - P. 9157-9159.
14. Iwashima, A. Carrier-mediated transport of thiamine in baker's yeast / A. Iwashima, H. Nishino, Y. Nose // Biochim. Biophys. Acta. - 1973. - Vol. 330. - P. 222-234.
15. Glutathione metabolism and its implications for health / G. Wu [et al.] // J. Nutr. - 2004. - Vol. 134. - P. 489-492.
16. Чекурова, Н. В. Разработка технологии хлебобулочных изделий с использованием цветочной пыльцы-обножки : автореф. дис. … канд. техн. наук : 05.18.01 / Н.В. Чекурова ; Моск. гос. ун-т технол. и управл. им. К. Г. Разумовского. - М., 2010. - 26 с.
17. Темнов, В. А. Технология продуктов пчеловодства / В. А. Темнов. - М.: Колос, 1967. - 192 с.
18. Bogdanov, S. The bee products: the wonders of the bee hexagon / S. Bogdanov. - Bee Product Science, www.bee-hexagon.net, July 2011. - 200 p.
19. Herbert, E. W. Chemical composition and nutritive value of bee-collected and bee-stored pollen / E. W. Herbert, H. Shimanuki // Apidologie. - 1978. - Vol. 9. - P. 33-40.
20. Ауэрман, Л. Я. Технология хлебопекарного производства / Л. Я. Ауэрман. - СПб: Профессия, 2005. - 416 с.